BP Holdings

2018/08 123456789101112131415161718192021222324252627282930 2018/10

rainesmith34

Author:rainesmith34
Welcome to FC2!

2012/10/23(火) 18:32
BP Holdings
http://www.euractiv.com/energy/bp-turns-government-russian-vent-news-515565

BP slutar ett stormigt förhållande med ryska tycoons från ett företag som kallas AAR och riktar i stället ett partnerskap med statligt ägda Rosneft. Affären, värt över 25 miljarder dollar (19.18 miljarder euro) skulle kunna ge det brittiska oljebolaget ett spel av mellan 16% och 20% i gigantisk rysk olja.
Avtalet, som har ännu inte att slutföras, men som skulle kunna offentliggöras på måndag eller tisdag folds BP: s hälften av TNK-BP, Rysslands tredje största oljebolaget i Rosneft, mot kontanter och Rosneft materiel.

BP kan till slut en stormig relation med sina partner i företaget, AAR, och för att göra närmare band till en rysk regering som utövar en mycket strängare håll på oljeindustrin än i det gjorde under 1990-talet när BP första investerat i det.

TNK-BP är mycket lönsamma och ger en fjärdedel av BP: s totala produktion, men dess fält är mogen, och de sovjetiska-född business tycoons som äger den andra hälften genom AAR var för BP: s Sök efter tillväxt i oljerika Ryssland genom närmare band med Rosneft och dess kraftfulla boss.

Ska affären vara klar och överleva en månader lång godkännandeprocessen, BP: s exponering till Ryssland skulle bli lägre, men det kunde säkra det platser på Rosneft styrelse och närmare band än någon av konkurrenterna till Igor Sechin, verkställande direktör för Rosneft, som har en betydande säga i energipolitiken.

I ett uttalande på måndagen bekräftade erbjudande från Rosneft för första gången, sade BP "ingen överenskommelse har ännu nåtts."

Omkörning Exxon?

Rosneft är redan upp producerar företag i Ryssland. Om som lösning, köper det ut AARS hälften av TNK-BP-samt, kommer att styra nästan halva landets produktion och pumpa mer olja och gas än Exxon Mobil, världens högsta internationella oljebolag.

Affären ger Rosneft extra utdata och kassaflöde att finansiera utforskning av Rysslands väldiga reserver att ersätta åldrande och tömde fält. Det håller BP: s sakkunskap i Ryssland och ger den "kvalitet" privat aktieägare President Vladimir Putin har letat för att visa sina kritiker han bedriver en privatisering dagordning.

Affären kan beskrivas med två steg för en enstaka transaktion värd över 25 miljarder dollar (19.18 miljarder euro), enligt en källa som är bekant med ett förslag som lades till BP av Rosneft förra veckan.

Steg ett, kommer BP får en 13,4% innehav av Rosnefts aktier som för närvarande tillhör Rosneft i form av så kallade "treasury stock", och som är nominellt värde om 10 miljarder dollar (7,67 miljarder euro) baserat på en liten, free float Rosneft aktier som lagt av företagets värde till ca 73,5 miljarder USD (56,4 miljarder euro). Det kommer också att få en mängd kontanter.

Under steg två, BP kommer använda en del av att likvida medel för att köpa mer Rosneft lager, som man lovat att göra vid ett senare möte mellan Setjin och BP: s VD Bob Dudley.

Troligen skulle anskaffas från 75.2% innehav av Rosneftegaz OAO, ett holdingbolag för staten-energi som också leds av Setjin.

Pris och mängd aktier var fortfarande är utarbetat, men baserat på ett totalt mycket värde av 25 miljarder dollar, en Rosneft spel på 16-20% skulle vara värd ca $12-$ 15 miljarder, lämnar $10-$ 13 miljarder i kontanter, några av vilka aktieägare hopp kommer att returneras till dem.

-Det finns fortfarande saker som pågår så är det bäst att inte alltför specifika,"säger källan, talar i helgen.

Dessa aktieägare har sett lite kapital tillväxt under de senaste åren medan konkurrenterna har gynnats starkt oljepriserna. Detta har främst på 2010 US Gulf oil spill, men de allt bittrare tvister med AAR har spelat sin roll för.

Putins framsteg

Putin har återfår statens kontroll av tillgångar som gått billigt till en liten grupp av företagare när privatiseras bråttom på 1990-talet.

Rosneft's absorption av en annan olja företaget Yukos och fängslandet av tidigare ägaren Mikhail Khodorkovsky, i mitten av 2000-talet var det största steget i denna process fram till nu.

Det var också naturligtvis av Setjin, som var vice stabschef på Kreml - Putins gatekeeper - samtidigt.

Setjin var i London förra veckan för att driva igenom affären med BP, vars VD Dudley är själv en veteran i BP: s ryska verksamhet.

Om Setjin köper också ut AAR tycoons Mikhail Fridman, skulle tyska Khan, Viktor Vekselberg och Len Blavatnik, hans kombinerade Rosneft-TNK-BP producera drygt 4 miljoner fat olja och gas en dag, även om banker sade att hitta mer än sammanlagt 20 miljarder i kontanter kan vara en sträcka för gruppen.

På den finansiella sidan kan cirka 15 miljarder dollar uppfyllas genom ett lån Rosneft har förhandlat med internationella banker. Det skulle kunna få en annan 3 miljarder dollar från ryska banker.

Källor har också sagt att den AAR sidan av affären kan innebära uppskjutna betalningar under ett antal år, och TNK-BP verksamheten själva kunde vara drivs upp. Det har starkt kassaflöde och liten skuld, gör det möjligt för parterna att inkassera av 4 miljarder dollar per år i utdelning under den senaste tiden.

Bankmän berättade för Reuters sammanlagt 10 banker har alrea

Rosneft har avböjt att kommentera.
Comments::0 Trackbacks::0
BP Holdings - Home-Spanien-Darlehen Zahlen sank 61,8 % - REDDIT BP And Tony Hayward Are Now A Nigerian Scam: Letter, BP Holdings Barcelona - CLIPBOARD
Comments:一覧
Post a comment
お名前:
メール:
URL:
Comments::
PASS:
秘密: Only the blog author may view the comment.